Våra tankar om smått och gott

Kontakta oss

Telefon: 0733-321 201

 info@angslyckanfriskvard.se

 

Senaste inläggen

Jakthunden och planerad vila

Utdrag ur artrosskola för hund

Ibland händer det att någon av oss kommer på en tanke. Dessa tankar har ibland en tendens att bli ganska långa tankekedjor som vi inom vårt företag brukar bolla med varandra men nu har vi insett att det kanske kan vara intressant för er också att höra hur vi funderar och resonerar kring olika ämnen som berör just hund.

 

Därför har vi skapat den här sidan där vi kommer att lägga upp olika texter där vi har funderat kring olika ämnen. Kanske kan man kalla det en blogg eller så är det bara just ett antal olika texter - oavsett vilket så hoppas vi att det kan vara till glädje för dig :)


Nu kommer SNÖN

 

Jag personligen bara älskar det kalla tysta och rena som snön erbjuder. Att få stiga upp tidigt och höra knarrandet under skorna på morgonpromenaden tillsammans med ystra fyrbenta vänner är för mig en underbar start på dagen. Många hundar (dock inte alla) älskar när det plötsligt är vitt och kallt utanför dörren när man kommer ut men det är just det här med plötsligt.. Om du är van att träna på gym men plötsligt ändrar till att göra samma övningar på gymet som vanligt men med en 10 kilos vikt i varje sko så är det inte svårt att förstå att förutsättningarna för din kropp har ändrats ganska dramatiskt.

 

Vår fantastiska kollega Jessica Axelsson har tänkt till kring det här med snö och hundar och så här skriver hon:

 

Nu kommer snön ⛷🌨❄🐾

Oavsett om vi tycker om snö, vinter och kyla så är det den årstiden nu.

Vi jobbar dagtid och många av våra hundpromenader går vi på plogade vägar i mörkret.

Om det blir mycket snö, så är det dessutom svårt för många hundar att springa i skogen. Kanske tränar vi mest inomhus på matta/konstgräs.

Hur tror vi att det påverkar hundarna?

Min erfarenhet är att otroligt många hundar blir stela den här årstiden, med onda ryggar som ett brev på posten.

Alldeles för många av våra hundar väljer passgång som "koppelfart" och därmed är den onda cirkeln igång. Har vi "otur" och får mycket snö och is, så har vi kanske minst 2 månader framför oss men "plogade-vägar-promenader" som egentligen bara ger frisk luft och spänningar!

Så hur gör vi för att undvika spända hundar och onda ryggar när säsongen börjar?

Vi ändrar tempo, vi går slalom upp och ner för trottoarkanter, vi hoppar upp på (säkra) saker, vi kör slalom mellan ben, vi tar skidorna och lär hundarna dra (galopp) - vi hittar på saker på "plogade-vägar-promenaderna".

 

Spara tid och pengar och låt inte era hundar vagga fram i passgång på promenaderna, då har ni bättre förutsättningar när träningen börjar på allvar inför säsongen 🐾❄🌨🙂

Att tänka till kring hur ni rör er i snön kan ge stort resultat för hunden

Våra tankar om smått och gott