Utbildningar

Utbildningar

När Ängslyckan Friskvård började erbjuda yrkesutbildningar inom hund så fanns det tre skolor i hela Sverige som erbjöd liknande utbildningar.

När jag idag tittar runt på olika skolors hemsidor och kursupplägg så tänker jag" wow - vilken kompetens och kunskap som det finns i vårt avlånga land!"

 

Det första som du som blivande elev ska tänka på är att det ska kännas rätt för dig! Välj en utbildning som du tror passar för dina framtidsplaner!

 

Vi på Ängslyckan erbjuder ett utbildningspaket med olika block som bygger på varandra. Det gör att du som elev kan välja att läsa de block som passar just dig och dina tidigare erfarenheter och utbildningar. Detta gör också att du själv väljer ditt studietempo och kan när du vill välja att ta en paus i dina studier genom att vänta med att anmäla dig till nästa block.

 

Vi väljer att titulera flera utav våra kursblock med att du blir ”coach” inom ett visst område.

Om vi tittar på arbetssättet coaching så innebär det enligt ledarskapsförfattaren Whitmore

”att låsa upp en människas potential så att den får ut maximalt av sig själv. Det innebär att hjälpa människor till att lära sig istället för att undervisa dem.”

Det är precis så som vi ser på vårt arbete med er elever – vi guidar er för att ni ska kunna hitta kunskap och växa och utvecklas som människor. I slutändan hoppas vi att det sedan är ni som coachar era kunder.

 

En annan sak som gör oss unika är det faktum att vi som lärare har så olika bakgrunder och utbildningar. Det gör att vi kan erbjuda gedigna kunskaper som vi som terapeuter vet fungerar och som är beprövat och säkert. Vi har helt enkelt upplevt och har erfarenhet av exakt den situation som du som elev ställs inför. Du får med andra ord möjlighet att ta del utav våra kunskaper och erfarenheter för att kanske slippa att lära några utav dom läxor som vi redan har gått igenom 😊

 

Vår kanske viktigaste ledstjärna är faktiskt inte ni elever utan hunden! Vi ser till HELA hunden och vi är väl införstådda i hur komplext men även fantastiskt hundens kropp, huvud och hälsa hänger ihop med varandra. För att kunna arbeta med det ena så måste man förstå det andra och allt vårt arbete bygger på att man har ett helhetstänk där många parametrar styr över vilket resultat din behandling får.

 

Vi försöker inte heller likna någon annan utbildning eller skola utan för oss är det viktigt att du känner att du som elev är unik och att det du lär dig är unikt och genomarbetat.

 

Det är en väldigt liten del utav vår budget som är avsatt till reklam.

Vi anser att det är du som elev som är vår bästa reklampelare.

Vi är hellre en liten och enkel skola, där varje elev får ta plats och får en personlig relation till sin lärare, än ett stort och opersonligt institut där du blir en i mängden.

Du är ju vår framtida kollega inte vår konkurrent!

Kontakta oss

Telefon: 0733-321 201

 info@angslyckanfriskvard.se

 

Block 1 - Hundmassör

 

Block 1 är det första steget i vårt utbildningspaket och precis som namnet antyder så blir du efter avslutad utbildning diplomerad hundmassör.

 

Läs mer om block 1 här

Block 2 -

Fyscoach

 

Block 2 handlar om hur vi som terapeut kan påverka hunden genom olika fysiska övningar. 

För oss handlar det om att forma ett hållbart hundekipage där hunden får hjäpl att lära sig hur den kan röra sig på bästa sätt för att bli så glad och rörlig som möjligt. men vi får inte glömma hundägaren och vilka nycklar och verktyg vi kan ge hen för att just ekipaget ska fungera så optimalt som möjligt.

 

Läs mer om block 2 här

Block 4 - Riktad träning vid skada

 

Det här blocket bygger på att du redan är väl insatt i hur du lägger ett träningsprogram och hur hundens kropp fungerar.

 

Här får du lära dig mer om hur du riktar träningen för att optimera att hunden läker på bästa sätt efter en skada eller operation.

Du får också fördjupade kunskaper kring de vanligaste skadorna och sjukdommarna i hundens rörelseapparat.

 

Läs mer om block 4 här

Block 3 - Hydrocoach

 

Det tredje blocket i vårt utbildningspaket handlar om vatten, vatten och mera vatten!

 

Det blir allt mer populärt att träna och rehabilitera sin hund i vatten på ett eller annat sätt.

 

Det här växande intresset ställer stora krav på personalen som arbetar i och runt anläggningen och i det här blocket får du gedigna kunskaper om vattnets unika egenskaper, hur du bäst utnyttjar vattnets förmågor till hunden fördel och naturligtvis får du lära dig mer om olika typer av anläggningar, utformning av pool, reningssystem med mera.

 

Läs mer om block 3 här

 

 

Block 6 - Fodercoach

 

Just nu är det här det sista blocket som vi har att erbjuda och precis som namnet antyder så kommer du här att få lära dig att guida och vägleda hundägare i denna djungel som hundfoder har utvecklats till!

 

Läs mer om block 5 här

Diplomerad Hundfysioterapeut

 

När du har avslutat samtliga kursblock så har du möjlighet att anmäla dig till ett diplomeringstillfälle.

 

Efter godkänt resultat kan du titulera dig som diplomerad hundfysioterapeut!

 

Läs mer om diplomering och hundfysioterapeuttiteln här

Block 5 - Komplement till manuella terapier

 

Det här blocket är till för dig som vill lära dig mer om hur du kan använda dig utav ljud, ljus, tryckvågor med mera för att komplettera dina behandlingar och maximera resultatet utav ditt arbete.

 

Det kan också handla om att kunna erbjuda effektiv smärtlindring till hunden utan att behöva medicinera.

 

I det här blocket lär du dig mer om olika ”maskiner” och hur dom fungerar samt hur dom används.

 

Du kan läsa mer om block 5 här