Föreläsningar och workshops

Kontakta oss

Telefon: 0733-321 201

 info@angslyckanfriskvard.se

 

Föreläsningar och workshops

Vi håller reglebundet i olika föreläsningar och workshops runt om i landet. Om du vill att vi ska komma till dig och din verksamhet är du välkommen att höra av dig via mail eller telefon.

Här nedan kan du läsa mer om de föreläsningar och workshops som finns tillgängliga just nu.

ARTROSSKOLA 

Var femte hund i Sverige har fått diagnosen artros och antagligen är finns det många som är drabbade utan att ännu ha fått diagnosen. Mörkertalet är med andra ord stort.


Kanske har din hund börjat bli inaktiv och stel eller kanske är den halt till och från. Ibland kan artros visa sig genom personlighetsförändringar och ovilja till aktivitet.

En hund som plötsligt inte längre vill hoppa upp i soffan eller inte tar sig in i bilen kan vara drabbad utav artros eller ledsjukdom.


Att leva med artros behöver inte innebära ett liv fullt utav begränsningar och under den 2 timmar långa föreläsning får du lära dig vad artros är och precis vad du kan hjälpa din hund med, hur du vet om hunden har ont och hur du bibehåller så god hälsa och rörlighet som möjligt. Många praktiska tips blandas med tydlig pedagogik och ahaupplevelser för deltagarna.


Plats: Floda

Datum: 4 december

Pris: 200:-/deltagare

Anmälan sker via mail:

info@angslyckanfriskvard.se

eller direkt till Djurnära

 

SMÄRTSPRÅK

Den här föreläsningen lanserade vi under sommaren och hösten 2019 och den blev genast väldigt populär.


Det här är två timmar (plus ev. frågor) där vi pratar om det där obekväma och ständigt skavande ordet smärta.


Vi pratar om hundens språk och signaler i relation till sin fysiska kropp och tar upp hur hunden kan visa vad som gör ont och vad som inte gör det.


Här får du lära dig att tolka din egen hunds eventuella smärtspråk men också hur hunden reagerar när en spänning släpper eller när den faktiskt njuter av klappar och beröring.


Plats: Floda

Datum: 11 december

Pris: 200:-/deltagare

Anmälan sker via mail:

info@angslyckanfriskvard.se

eller direkt till Djurnära

 

 

WORKSHOP MIKROSTRÖM

Vi på Ängslyckan arbetar med Equicurrent mikroströmenheter.


Dessa är ett fantastiskt komplement till  massage och kan fungera som både smärtlindring, påskynda läkning och verka inflammationsdämpande med mera.


Under två dagar får du lära dig mer om hur mikroström fungerar , när det kan vara lämpligt att behandla med mikroström och när det är mindre lämpligt men framförallt får du en chans att träna på olika sätt att applicera elektroder, testa olika prober och tillbehör och att känna själv hur mikroström fungerar—fördelar såväl som nackdelar.


Plats: Grönebackens Hund i Hindås

Datum: 20-21 februari (torsdag+fredag)

Pris: 1700:-/deltagare inkl. lunch och fika samt kursmaterial. Går att delbetala via klarna


Anmälan sker via mail eller telefon till info@angslyckanfriskvard.se

eller via bokadirekt