CERTIFIERAD HUNDFYSIOTERAPEUT

 

Att arbeta som hundfysioterapeut innebär att man hjälper hundar och deras hundägare med alla tänkbara frågor och situationer.

 

Precis som namnet antyder är det just fysik (fysioterapeut) som är vårt arbetsområde.

 

Några exempel på vad en hundfysioterapeut arbear med är:

problem efter skada eller operation ledrelaterade sjukdomar

muskulära spänningar och smärtor fysträningsprogram inför tävlingssäsong

hjälp att hitta rätt foder

”friskvårdskontroller”.

Utbildningar

När Ängslyckan Friskvård började erbjuda yrkesutbildningar inom hund så fanns det tre skolor i hela Sverige som erbjöd liknande utbildningar.

 

När jag idag tittar runt på olika skolors hemsidor och kursupplägg så tänker jag" wow - vilken kompitens och kunskap som det finns i vårt avlånga land!" samtidig så kan jag inte låta bli att fundera lite över vad det är som gör våra utbildningar och kurser unika - varför ska du som kund och elev välja just oss?

Det första som du som blivande elev ska tänka på är att det ska kännas rätt för dig! Välj en utbildning som du tror passar för dina framtidsplaner!

Andra faktorer att tänka på kan vara:

 

-Ett relevant kursinnehåll

Eftersom det idag inte finns något oberoende förbund eller myndighet som har definierat vad en hundfysioterapeututbildning eler hundmassörutbildning egentligen ska innehålla så är det fritt fram för de olika skolorna att själva besluta om kursinnehåll.

Vi är anslutna till SkandinaviskaFörbundetKomplitärMedicin (SFKM) som har kvalitétssäkrat vårt studieupplägg och kursinnehåll.

 

-Kunskap och kompetens hos instruktörerna/lärarna

Vi som arbetar med utbildningarna har naturligtvis många års erfarenhet av att arbeta med djur där vår spetskompetens är hund.

Vi har också långa och gedigna utbildningar inom just hund men även pedagogik och ledarskap. Vi är dessutom måna om att ständigt följa med i forskningen, gå vidareutbildningar och uppdatera vårt utbildningsmaterial.

Vidare har vi kontakt med veterinärer och andra terapeuter som gästföreläser och finns om tveksamheter skulle uppstå.

 

-Ett rimligt pris

Vi har valt att ligga lågt i pris för våra utbildningar jämfört med många andra skolor.

Dels vill vi att så många som möjligt ska ha möjlighet att läsa hos oss. Vi har också insett att vi genom att lägga ut fler praktiktimmar och studieuppgifter via vår elevhemsida kan hålla de administriva kostnaderna ner.

På det här sättet får du som elev dessutom möjlighet att själv bestämma stuidetakt även om det kräver lite mer självdiciplin.

 

Det är en väldigt liten del utav vår budget som är avsatt till reklam.

Vi anser att det är du som elev som är vår bästa reklampelare.

Vi är hellre en liten enkel skola där varje elev får ta plats och får en personlig relation till sin lärare än ett stort och opersonligt institut där du blir en i mängden.

Du är ju vår framtida kollega inte vår konkurent!

CERTIFIERAD HUNDMASSÖR

 

Den här utbildningen riktar sig till dig som inte riktigt känner dig redo för en så omfattande utbildning som vår hundfysioterapeututbildning men som vill lära dig mer om hundens anatomi och rörelse och hur du med hjälp av dina händer kan hjälpa hunden till bättre hälsa

 

 

CLINICS / CLINICSSERIER

 

Vi erbjuder flera olika clinics och föreläsningar med olika teman

Kontakta oss

Du är allitd välkommen att kontakta oss via mail eller telefon

Telefon: 0733-321 201

info@angslyckanfriskvard.se