Studieupplägg

Under en och en halv termin kommer du att komma på totalt tre kurstillfällen, de första två består utav teori och praktik blandat och vid det tredje tillfället är det dags för såväl praktiskt som teoretiskt slutprov.

Mellan dessa kursträffar får du tillgång till vår elevhemsida där du hittar utbildningsmaterial, inlämningsuppgifter med mera.

 

Utbildningen ställer stora krav på eleven som själv ska söka praktikplats, utföra elevbehandlingar på sin hemort samt engagera sig i distansstudier. Utbildningstempot är på halvfart alltså ca 20 timmar/vecka.

 

Utbildningen består utav totalt ca 300 timmar varav ca 40 är lärarledda timmar, samt ca 100 praktiktimmar/behandlingar hemmavid.

Certifierad hundmassör

 

Den här utbildningen riktar sig till dig som inte riktigt känner dig redo för en så omfattande utbildning som vår hundfysioterapeut-utbildning men som vill lära dig mer om hundens anatomi och rörelse och hur du med hjälp av dina händer kan hjälpa hunden till bättre hälsa.

 

Att låta sin hund få massage regelbundet kan ge stora effekter på såväl hundens fysiska och psykiska hälsa men även på relationen mellan hund och människa. Effekterna utav massagen är många bl.a. ökad prestationsförmåga, ökat välbefinnande, blankare päls, jämnare hormonbalans med mera! Dessutom minskar skaderisken, det är lätt att snabbt upptäcka avvikelser i hundens hälsa och det allmänna välbefinnandet ökar.

 

Ja anledningarna till att massera sin hund är många! Under den här utbildningen får du lära dig om effekterna utav massagen, vad som sker inne i kroppen, hur du masserar med mera.

Under din studietid kommer du bland annat att lära dig mer om följande ämnen:

•Hundens anatomi – skelett, muskler och leder

•Palpering och undersökning av hund

•Hur du bemöter hund och hundägare

•Journalföring

•Hundmassage

•Rörelseanalys av hund

 

Utbildningen är lämplig både för dig som vill kunna behandla hundar i din närhet samt för dig som funderar på att satsa på att arbeta med hundar.

 

Övrig information

 

 

KURSORT OCH BOENDE

Från och med våren 2017 har vi en ny samarbetspartner i Dalslandsaktiviteter och kommer att hålla delar av vårt kursutbud på deras anläggning. Utbildningen till hundmassör är en utav de kurser som kommer att starta i Dalsland.

OBS!

Våren 2018 kommer vi att starta utbildningen Hundfysioterapeut och utbildningen Hundmassör hos Tassmanien i Revinge/SKåne!

PRIS

En anmälningsavgift på 2 000: - inkl. moms faktureras i samband med anmälan.

Resterande belopp (14 000: - ) ska vara betalt innan den första kursträffen

(total 16 000:- inkl. moms)

KURSDATUM

Kursträff 1 12-14 januari

Kursträff 2 16-18 mars

Slutprov 15 juni

 

 

 

Kursbestämmelser

 

När vi tagit emot din anmälan och bekräftat den så är den bindande och kan ej avbrytas. Bekräftelse på din plats kommer alltid via e-post.

Anmälningsavgiften faktureras och ska vara betald på förfallodatum. Efter detta kan du inte avbryta kursen och hela kursavgiften ska betalas innan förfallodatum.

Detta gäller även om du själv väljer att inte fullfölja hela kursen. Vid sjukdom eller förhinder från din sida ger vi dig möjlighet att fullfölja kursen vid ett senare tillfälle. Kursavgiften återbetalas ej.

 

Du är skyldig att själv se över sina försäkringar så att dessa är gällande vid arbete med djur.

Vi tar inget ansvar för eventuella olyckshändelser som kan inträffa under eller efter studietiden.

 

Vi förbehåller oss rätten att ställa in kurser vid för lågt deltagarantal. Inga kostnader utgår då för dig

 

Eleven har själv ansvar att boka praktikplatser, göra studiebesök osv. Om det inte finns möjlighet till detta på elevens hemort skall eleven söka sig till annan ort.

 

Med din underskrift på anmälningsblanketten godkänner du ovanstående kursbestämmelser. Du anmäler dig genom att fylla i och maila eller posta din anmälan till oss.

Kontakta oss

Du är allitd välkommen att kontakta oss via mail eller telefon

Telefon: 0733-321 201

info@angslyckanfriskvard.se